phone_white
Ring oss på 021-177777
klocka_white
Öppet idag: 06:00 - 16:30
kuvert_white
info@malardalensfrukt.se
Mälardalen

Säsongens kock Juni 2016


Stefan Tallkvist - Ristorante Ruffino

Hur blev du kock?

När jag var liten så ville jag bli bagare för att min pappa ägde ett bageri. Sen gick firman tyvärr i konkurs och han talade om för mig att det var inget att satsa på. Min pappa ville att jag skulle satsa på något annat. Då tänkte jag vad ska jag bli då? Så bestämde jag mig när jag gick i tredje klass att bli kock.


Så jag gick kockskolan i Uppsala och utbildade mig till kock och på den vägen är det.
30 år senare står jag fortfarande i köket och efter så många år i yrket tycker jag fortfarande att det är rolig att laga mat!


Vad tänker du på när jag säger ekologiskt?
Närproducerad och miljötänkande, jag tycker att närproducerad som ord har blivit överanvänt.

Vad betyder närproducerad för dig?
Om du får ditt kött ifrån gårdarna som finns runt omkring i närområdet, Mälardalens frukt har ett bra samarbete med köttleverantörer som har ett bra pris och det är kul att använda sig av deras produkter.


Är det viktigt för dig att djuren kommer från en gård?
Absolut, Det är inget bra att använda sig av kött där djuren har stått i burar där de knapp har fått plats, vi använder brasilianskt kött och vi vet att det är frigående djur som har stora och öppna fält att beta på, det är viktigt att veta sånt.


Varför valde ni Mälardalens Frukt och Grönt?
Darför att de har en väldigt fulltäckande service, de har ett stort och brett sortiment, jag kan handla i stort sett allt vi behöver. Mälardalens Frukt och Grönt har full service 7 dagar i veckan vilket betyder att vi kan få varor både på lördag och söndag och det här är en restaurang som är väldigt årstids känslig då betyder att jag kan ringa varje dag och beställa bara det jag behöver just för den dagen.


Hur hittar du inspiration att kunna på nya maträtter?
Titta på internet, även inspiration ur en matprogram på tv, där jag kan göra om till min egen grej.


Varför är det så få kvinnor i branschen
Darför att det är alldeles för tungt, det sliter på kroppen, jobbar själv i köket och alla tunga lyft ska man kunna göra själv. Många praktikanter pallar inte stressen och det tunga i arbetet ifall vill man jobba med matlagning kan en tjej välja att jobba ett sjukhus, där har de personal som jobbar samtidigt då kan man hjälpa varandra.


Vi tackar Stefan för intervjun.
Hela arkivet

Säsongens kock Vinter 2019

Läs mer

Säsongens kock Våren 2018

Läs mer

Säsongens kock Vinter 2018

Läs mer

Säsongens kock Höst 2017

Läs mer

Säsongens kock Sommar 2017

Läs mer

Säsongens kock Våren 2017

Läs mer

Säsongens kock Vinter 2017

Läs mer

Säsongens kock December 2016

Läs mer

Säsongens kock November 2016

Läs mer

Säsongens kock Oktober 2016

Läs mer

Säsongens kock Juni 2016

Läs mer