phone_white
Ring oss på 021-177777
klocka_white
Öppet idag: 06:00 - 16:30
kuvert_white
info@malardalensfrukt.se
Mälardalen

Månadens kock December 2016


Peter Kanth Sportköket
 
Med motiveringen:
Peter lagar mat från grunden och använder våra produkter på bästa sätt. Han är lyhörd och trevlig mot våra chaufförer. Peter lagar och serverar mat utifrån målet att ge gästerna både god och vällagad mat som dessutom är nyttig att äta. Att sedan grönsaker är basen i Peters menyer gör bara saken bättre.
 
Några snabba frågor till Peter:
 
Hur blev du kock?
Mitt intresse väcktes när jag fick välja ”Fritt val” i skolan och då fanns det en kurs som hette Mat från När & Fjärran som jag tyckte verkade rolig. Senare gick jag på restaurangskola i Stockholm och jobbade mycket som lärling.
 
Vad lagar du helst för mat?
Vällagad husmanskost.
 
Varför valde ni Mälardalens Frukt & Grönt som leverantör?
Det är ett långt samarbete! Jag handlade redan av Mälardalens Frukt & Grönt som 20åring genom restaurangen jag jobbade på då. När jag startade egen restaurang så valde jag Mälardalens Frukt & Grönt som min leverantör för det goda samarbetet och traditionen. Jag tycker att leveranssäkerheten och kommunikationen är viktig, och genom att jag byggt upp en relation med Mälardalens Frukt & Grönt så funkar det jättebra!  
 
Hur hittar du inspiration till nya maträtter?
Jag har mina ”gamla” knep som jag kör med, återanvänder och förnyar. Jag vill hålla fast vid det klassiska och traditioner samtidigt, utan att ändra för mycket. Jag är stolt över att laga den här typen av mat.

Vad gör du på fritiden?
Jag tränar så mycket jag bara hinner och kan. Annars bygger jag ständigt på vårt hus och nya projekt.

Vilken är din favoritkrydda?
Salvia.
Hela arkivet

Månadens kock September 2017

Läs mer

Månadens kock April 2017

Läs mer

Månadens kock Februari 2017

Läs mer

Månadens kock Januari 2017

Läs mer

Månadens kock December 2016

Läs mer

Månadens kock November 2016

Läs mer

Månadens kock Oktober 2016

Läs mer

Månadens kock Juni 2016

Läs mer